Wist je dat…

…je met je ticket voor het Vegro Festival die dag ook gratis toegang hebt tot het Geofort Museum?
Naast dat je op het Vegro Festival toegang hebt tot fantastische sprekers, er leuke workshops zijn georganiseerd en je kan genieten van muziek, heb je ook toegang tot de GeoExperience van het Geofort Museum.

In de GeoExperience draait alles om de aarde en ga je het experiment aan met moderne en oude geo-technieken. Door verschillende interactieve activiteiten maak je kennis met de wereld van cartografie, navigatie, klimaat en big data! De GeoExperience vindt deels binnen en deels buiten plaats. Enkele voorbeelden van wat er te doen is:

Vliegtuigen met spionagecomputers
In de kazerne zijn voormalige barakken omgebouwd tot zalen, waarin je in een vliegtuig vol spionagecomputers kan stappen. Probeer marihuanaplantages en illegale bouwwerken, verstopt tussen het mais, te vinden door gebruik te maken van luchtfoto’s.

Aarde in 4D
Bekijk met de 4D-globe van de aarde hoe onze aarde gevormd is, waarbij je een kijkje kan nemen in het verleden, heden of toekomst.

Reis door het heelal
Ga mee op reis! Je begint bij jezelf in het GeoFort. Dan zoom je uit, via het dak, Betuwe, Nederland naar planeet aarde, ons zonnestelsel, de Melkweg en tot slot naar het zwarte gat. Vervolgens zoom je in op je huid en laat je DNA zien gevolgd door de moleculen, atomen en eindigend met de meest kleine onderdelen. Bij de film Powers of Ten ervaar je schaalverschillen maximaal, van extreem uitzoomen tot super inzoomen.

Desoriëntatietunnel
Door middel van een spannende licht- en geluidshow wordt je oriëntatie vermogen op de proef gesteld. Als je door deze ondergrondse tunnel loopt, krijgen je hersenen allerlei licht- en geluidimpressies te verwerken. Aan het eind van de tunnel moet je een vraag beantwoorden. Weet jij nog waar je bent als je eruit loopt?

En dit zijn slechts een paar voorbeelden. Ben je benieuwd naar het gehele aanbod? Bekijk dan de website van GeoFort Herwijnen.

Bron: www.geofort.nl

Leave a Comment