Fluitend naar je werk met Judith Manshanden

Zeg eens eerlijk: waarom ga jij iedere dag naar je werk? Is dat alleen om je boterham te verdienen? Of voel je je betrokkenheid bij de klant en organisatie, wil je meerwaarde creëren voor de maatschappij?

Binnen onze hele maatschappij is een verandering gaande, waarbij bedrijven meer gaan werken vanuit samenwerking in plaats van competitie en meer met vertrouwen in plaats vanuit eigen belang. Om dit anders te doen, moeten we ons eerst realiseren dat het ook anders kan. Volgens Judith Manshanden begint dit met het zoeken naar de purpose of de bedoeling binnen je organisatie. Dit is de stip op de horizon die de richting van de organisatie bepaald. Een goede purpose raakt mensen en zorgt dat mensen vanuit hun eigen motivatie aan het werk willen. Werken vanuit de bedoeling in plaats vanuit winstgedrevenheid, vraagt om ander gedrag. Het is belangrijk dat je je als medewerkers verbonden voelt met de bedoeling van de organisatie. En dat dit zich verbindt met je eigen purpose en met die van je omgeving. Het uitgangspunt van Judith is dat je hier energie van krijgt, in een soort flow terecht komt en gemotiveerd en fluitend naar je werk toe gaat.

Judith Manshanden is psycholoog, sociaal ondernemer en auteur. Nadat Judith als strategie consultant bij een management adviesbureau heeft gewerkt, maakte ze in 2013 de overstap naar het sociaal ondernemerschap. Judith begon het restaurant GEEF, een ‘pay as you can’ restaurant, waarbij maaltijden werden verzorgd voor mensen met minder geld. Een enorm contrast tussen enerzijds he winst gedreven management adviesbureau en anderzijds het sociale ondernemerschap waarbij wordt gewerkt vanuit een ‘hoger doel’, waaruit van verbinding wordt gewerkt. De ervaringen beschreef Judith in het boek ‘Tijd voor Nieuwe Zaken’. Inmiddels geeft Judith veel lezingen en trainingen over wat het betekend om te werken vanuit verbinding.

Tijdens de lezing van Judith Manshanden neemt ze je mee in de snel veranderende wereld, waarin we overal en altijd met elkaar verbonden zijn. Je krijgt uitleg over traditionele businessmodellen en het model van de verbonden organisatie. Je leert meer over wat verbinding betekent voor onze organisatie. Hoe kan je zorgen dat je goed bent voorbereid op de toekomst, hoe kan je meer zingeving ervaren in je werk en hoe kan je impact hebben binnen je eigen functie en eigen werkgebied.

Dit wil je niet missen! Zien we jou ook op 18 of 19 mei?

Leave a Comment