Even voorstellen… Maria Douwes

Een aantal van jullie zullen Maria al kennen vanuit het onderzoek wat zij gedaan heeft binnen Vegro naar werktevredenheid en stressfactoren op het werk. Indien je haar nog niet kent, zal haar verhaal je na het festival bijblijven.

Bij de invulling van de workshops, was iedereen het snel eens: Maria Douwes kan niet ontbreken op dit festival. Haar kennis over mindfullness komt voort uit de altijd prangende vraag hoe medewerkers gelukkig en gezond kunnen leven en daarnaast optimaal kunnen bijdragen het bedrijfsresultaat.

Maria stelt zich zelf graag aan jullie voor:

Mijn naam is Maria Douwes-Hulzebos en naast echtgenoot en moeder van twee puberzonen sinds kort ook weer zelf student bij de master Healthy Ageing Professional. Ooit ben ik begonnen als P&O-adviseur bij Defensie waar ik onder andere veel heb geleerd over oorzaken van verzuim en in de loop der jaren heb ik ontdekt dat veel verzuim wordt veroorzaakt door stress gerelateerde klachten. Dit heb ik ook zelf aan de lijve ondervonden, niet leuk maar wel erg leerzaam. Toen ik na 8 jaar defensie voor mijzelf ben begonnen heb ik mij verder verdiept in persoonlijke effectiviteit en stressreductie en mij gespecialiseerd als mindfulness en compassietrainer/coach. De afgelopen 10 jaar heb ik vele mensen getraind en gecoacht op dit vlak in onder andere het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam, het UMCG en de Rijksuniversiteit van Groningen en daarnaast ben ik ook ontwikkelaar op deze gebieden. Naast mijn werk als mindfulness- en compassietrainer/coach ben ik nog werkzaam als docent op de Hanzehogeschool Groningen bij de opleiding Human Resource Management.

Maria hoopt jullie tijdens het festival te mogen verwelkomen en te mogen laten kennismaken met het thema Mindfullness.

Wij hopen dat je net zo enthousiast bent als wij en zien je graag op het festival!

Leave a Comment